Túrótorta recept

                                                                                                                                                                                            


Hozzávalók:
                            - 25 dkg túró
                     - 10 dkg vaj vagy margarin
                     - 2-3 csomag vanilliás cukor
                     - 2 dl tej
                     - 20 dkg kristály cukor
                     - 3-4 kávéskanál zselatin

A  túró torta recept elkészítése:
A túrót a vanilliás cukorral, margarinnal, és a kristály cukorral alaposan összemixeljük.
2 dl tejbe 3-4 kávéskannál zselatint teszünk, jól elkeverjük, gyöngyözésig melegítjük, majd az elõbbi masszával habosra mixeljük.
Az õzgerinc sütõt fóliával kibéleljük és a masszát belerakjuk. Savanykás gyümölccsel ( ribizli, málna, meggy ) és mazsolával megszórjuk. ( ez kicsit belesüllyed )
A tetejét babapiskótával végigrakjuk, melyet egy kis rummal meglocsolhatunk.
A formát jól lehűtjük ( akár egy napra is ) majd kiöntjük, a fóliát levesszük és szeleteljük.