Töltött krumpli recept
A töltött burgonya  recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab burgonya
  • 500 gramm darálthús
  • 150 gramm vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 125 gramm vaj
  • 20 cl fehérbor
  • petrezselyem
  • só, bors
A recept elkészítése

A vékonyra szeletelt vöröshagymát, petrezselymet, a három felvert tojást és a darálthúst egy salátatálban összekeverem, megsózom, megborsozom.
A krumplikat meghámozom,majd hosszában félbe vágom és egy  kanállal  kivájom a közepét,majd beletöltöm a darálthúsos masszát és vissza helyezem a krumpli másik felét.
Egy sütõbe illõ tálat alaposan kivajazunk és belehelyezük a krumplikat, meglocsoljuk a fehérborral, a kivájt krumpli darabokat és a maradék darálthúst is a tálba teszük, letakarjuk alufóliával és 180 fokon elõmelegített sütõben 45 percet sütjük.


Hasonló krumplis receptek:
Parmentier
Gratin dauphinois
Tartiflette
Tökehal püré


             Krumplis recept képek