Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojás
  • 8 darab burgonya
  • 500 gramm darálthús
  • 150 gramm vöröshagyma
  • 125 gramm vaj
  • 20 cl fehérbor
  • petrezselyem
  • só, bors

A recept elkészítése

A vékonyra szeletelt vöröshagymát, petrezselymet, a három felvert tojást és a darálthúst egy salátatálban összekeverem, megsózom, megborsozom.
A krumplikat meghámozom,majd hosszában félbe vágom és egy kanállal kivájom a közepét,majd beletöltöm a darálthúsos masszát és vissza helyezem a krumpli másik felét.
Egy sütõbe illõ tálat alaposan kivajazunk és belehelyezük a krumplikat, meglocsoljuk a fehérborral, a kivájt krumpli darabokat és a maradék darálthúst is a tálba teszük, letakarjuk alufóliával és 180 fokon elõmelegített sütõben 45 percet sütjük. 

 

Hasonló krumplis receptek: