Tartiflette recept

                                                                                                                                                                                            


Hozzávalók:
                            - 1 kg burgonya
                     - 15 dkg húsos szalona
                     - 1 reblochon sajt
                     - 1 hagyma
                     -  fehérbor
                     - só, bors
                     - vaj vagy margarin
tartiflette-reblochon

A tartiflette recept elkészítése:
Egy serpenyőben a felszeletelt hagymát megpirítom, majd hozzáadom a vékony gyufaszál formájura szeletelt szalonnát, pár percig sütöm.
Egy kivajazott jénai tálba beleteszem a karikákra szeletelt krumpli felét, majd hozzáadom a fele hagyma - szalonnát, megsózom, megborsozom, majd ráhelyezem a maradék burgonyát és hagyma - szalonnát.
A reblochon sajtot ketté vágom és a tetejére helyezem, és meglocsolom egy pohár fehérborral.
220°C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

Hasonló krumplis receptek:
Gratin dauphinois ( fokhagymás tejszínben sült krumpli )
Töltött krumpli
Hachis Parmentier
Tőkehal püré