Hozzávalók:

    • 2 l kockaleves (zöldség vagy tyúkhús)
    • 90 dkg fehér spárga
    • 1 kis burgonya
    • 2 evõkanál tejföl
    • só, bors

A recept elkészítése

A fehér spárgát megtisztítjuk, lehámozzuk, a fejét levágjuk. A szárát kb. 2 cm-es darabokra szeljük. Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, majd 2 liter vízbe feltesszük fõni a spárga szárával együtt és beleteszünk egy leveskockát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kb. 20 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a levágott spárga fejeket. További 5-10 perc fõzés után a fejeket kivesszük és majd a tálalásnál használjuk fel. Botmixerrel pépesítjük a levest, majd hozzákeverjük a tejfölt.
 
                

Hasonló receptek: