Spárga szuflé recept
A spárga szuflé recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag spárga
  • 3 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3/4 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • só, bors
  • szerecsendió
A recept elkészítése

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk és forrásban lévõ sós vízben puhára fõzzük. Lecsurgatjuk, kinyomkodjuk a vizet és pépesítjük. A 3/4 liter tejbõl besamel mártást készítünk. A 3 tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A besamelbe keverjük a spárgapürét, a tojások sárgáját, 10 dkg reszelt sajtot, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. Kivajazott hõálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és elõmelegített sütõben kb. 20-25 percig sütjük.

Hasonló receptek:
Spárgakrémleves
Rakott spárga
Spárga vinaigrette szósszal
Spárga milánói módra
Sonkás spárga

 



             Spárga recept képek