Spárga milánói módra recept
A spárga milánói módra recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg fehér spárga
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg vaj
  • 8 tojás
A recept elkészítése

A fehér spárgát megtisztítjuk, lehámozzuk, a szárai végébõl levágjuk a fás részt. Sós vízben megfõzzük. A fõzési idõ a spárga vastagságától függõen kb.10-15 perc. A spárgákat kiszedjük a vízbõl, lecsurgatjuk. Hõállótálba rétegezzük a spárgát úgy, hogy a fejek láthatóak legyenek, majd rászorjuk a sajtot és a feldarabolt vajat. Elõmelegített, 220 °C fokos sütõben addig sütjük,  amíg a tetején a sajt barna nem lesz.  A tojásokat elkészítjük tükörtojásnak és tálaljuk.

Hasonló receptek:
Spárga vinaigrette szósszal
Spárgakrémleves
Rakott spárga

 



             Spárga recept képek