Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. 
A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só

A feltéthez:

    • 80 dkg spárga
    • 3 tojás
    • 100 g tejföl
    • só, bors
    • szerecsendió

 

A recept elkészítése

A tészta elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, cipó alakúra formáljuk és letakarva 1 óra hosszat a hũtõben pihentetjük.

Ezalatt elõkészítjük a spárgát. Megmossuk, megtisztítjuk és forrásban lévõ sós vízben kb. 15 perc alatt puhára fõzzük, majd szũrõvel kiemelve lecsurgatjuk. A fejeket levágjuk, a szárát pedig 2-3 cm-es darabokra szeljük. Az egész tojásokat a tejföllel habosra keverjük, fũszerezzük, majd hozzáadjuk a spárga darabokat. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd kivajazott vagy sütõpapírral bélelt formába tesszük. Ráöntjük a spárga krémet, majd csillag alakban elhelyezzük a tetején a spárga fejeket.
Elõmelegített, 200°C fokos sütõben kb. 40 percig sütjük.
 
 
 

Hasonló receptek: