Spárga lepény - quiche recept
A spárga lepény - quiche recept elkészítése
Hozzávalók 6 személyre

a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
a feltéthez:
  • 80 dkg spárga
  • 3 tojás
  • 100 g tejföl
  • só, bors
  • szerecsendió
A recept elkészítése

A tészta elkészítése:
a hozzávalókból tésztát gyúrunk, cipó alakúra formáljuk és letakarva 1 óra hosszat a hũtõben pihentetjük.

Ezalatt elõkészítjük a spárgát. Megmossuk, megtisztítjuk és forrásban lévõ sós vízben kb. 15 perc alatt puhára fõzzük, majd szũrõvel kiemelve lecsurgatjuk. A fejeket levágjuk, a szárát pedig 2-3 cm-es darabokra szeljük. Az egész tojásokat a tejföllel habosra keverjük, fũszerezzük, majd hozzáadjuk a spárga darabokat. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd kivajazott vagy sütõpapírral bélelt formába tesszük. Ráöntjük a spárga krémet, majd csillag alakban elhelyezzük a tetején a spárga fejeket.
Elõmelegített, 200°C fokos sütõben kb. 40 percig sütjük.

Hasonló receptek:
Spárgakrémleves
Rakott spárga
Spárga vinaigrette szósszal
Spárga milánói módra
Sonkás spárga
Spárga szuflé

 



             Spárga recept képek