Sonkás spárga recept
A sonkás spárga recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg fehér spárga
  • 5 dkg vaj
  • 3 evõkanál liszt
  • 10 dkg sonka
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evõkanál tejföl
A recept elkészítése

A spárgát megtisztítjuk, levágjuk a szárából a fás részt és sós vízbe állítva megfõzzük. A vastagságtól függõen kb.10-15 perc a fõzési idõ. A spárgákat  lecsurgatjuk, 1/4 liter fõzõvizet félreteszünk. A spárgák fejét levágjuk. A szárakat feldaraboljuk és botmixerrel pürésítjük. Az olvasztott vajban a lisztet megpirítjuk, majd felengedjük a félretett fõzõvízzel és lassú tũzön kb. 8 percig kavargatva fõzzük. Beletesszük a tetszés szerint darabolt sonkát és a spárga szárakból készített pürét. A tũzrõl lehúzva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejfölt és a spárga fejek felét. A fejek többi részét tálalásnál díszítésnek használjuk.

Hasonló receptek:
Spárga vinaigrette szósszal
Spárgakrémleves
Rakott spárga
Spárga milánói módra
 



             Spárga recept képek