Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. 
A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

 Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 kg fehér spárga
  • 3 evõkanál liszt
  • 10 dkg sonka
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evõkanál tejföl

A recept elkészítése

A spárgát megtisztítjuk, levágjuk a szárából a fás részt és sós vízbe állítva megfõzzük. A vastagságtól függõen kb.10-15 perc a fõzési idõ.A spárgákat lecsurgatjuk, 1/4 liter fõzõvizet félreteszünk. A spárgák fejét levágjuk. A szárakat feldaraboljuk és botmixerrel pürésítjük. Az olvasztott vajban a lisztet megpirítjuk, majd felengedjük a félretett fõzõvízzel és lassú tũzön kb. 8 percig kavargatva fõzzük. Beletesszük a tetszés szerint darabolt sonkát és a spárga szárakból készített pürét. A tũzrõl lehúzva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejfölt és a spárga fejek felét. A fejek többi részét tálalásnál díszítésnek használjuk.
 

Hasonló receptek: