Rakott spárga recept
A rakott spárga recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg fehér spárga
  • 50 dkg tészta (tagliatelles)
  • 2 dl  tejföl
  • 3 evõkanál vaj
  • 20 dkg fõtt sonka
  • 20 dkg ementáli sajt
  • só, bors
  • snidling
A recept elkészítése

A fehér spárgát megtisztítjuk, lehámozzuk, kb. 2-3 cm-es darabokra szeljük.
2 liter forrásban lévõ sós vízbe feltesszük fõni, kb.7-10 percig
fõzzük, hogy ne legyen túl puha. A spárgákat kiszedjük a vízbõl, lecsurgatjuk, a fõzõlevet félre tesszük. Sós vízben megfõzzük a tésztát nem túl puhára, leszũrjük, majd hozzáadjuk a 2 evõkanál vajat, hogy ne ragadjon össze. A tejfölt összekeverjük 3-4 evõkanál fõzõlével.
Egy sütõbe illõ tálat kivajazunk, majd belehelyezzük a tészta felét és rárakjuk a spárga felét és a kockákra darabolt fõtt sonka felét, majd a tejfölt és a finomra szeletelt snidlinget, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a reszelt sajt harmadával. Ráhelyezzük a második réteg tésztát, spárgát, sonkát és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180°C fokon elõmelegített sütõben  20-30 percig sütjük.

Hasonló receptek:
Spárga vinaigrette szósszal
Spárgakrémleves
Rakott spárga

 



             Spárga recept képek