Parmentier darálthús recept | Hachis Parmentier
A hachis parmentier darált marhahúsból készül, de készíthetjük maradék marhaporkölt-bõl amit mixerrel ledarálunk.
Hozzávalók
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • vaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 mogyorohagyma
  • petrezselyem
  • só, bors
A recept elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd megfõzzük kb. 20 percig míg elég puha nem lesz.
Leszürjük és a tejjel és a vajjal burgonyapürét készítünk.
A darálthús elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát,mogyoróhagymát, és a fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzá keverjük a darálthúst, megsózzuk, megborsozzuk,és néhány percet kevergetve főzzük, majd a tűzröl levéve hozzá keverjük az apróra szeletelt petrezselymet.
Egy sütõbe illõ tálba behelyezzük a a darálthúst majd befedjük a burgonyapürével, és behelyezzük a 180 fokon elõmelegített sütõbe 20 percre.

hachis-parmentier