Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. 
A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

 Hozzávalók

  • 4 szelet borjúláb
  • 5 paradicsom
  • 4 sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom
  • 2 babérlevél
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • oliva olaj
  • liszt

 

A recept elkészítése:

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük. lisztbe forgatjuk, és forró olajban körbesütjük 4-5 percig.
Ezek után egy lábosba tesszük, megsózzuk és hozzáadjuk az aprószeletekre darabolt, paradicsomot, répát , vöröshagymát,fokhagymát,és a füszereket.
Fedõ nélkül lassú tűzön 15 percig fõzzük, majd hozzáöntjük a fehérbort és a citrom levét ,hogy befedje az osso bucco-t , ha szükséges vízzel potoljuk. Kb. másfél órát fõzzük,míg teljesen puha lesz az osso bucco.

Fõzhetjük sütőben is alufóliával lefedve 200 fokon 1 óra 30 percig ,így még ízletesebb lesz az osso bucco.
Az osso bucco-t általában fõtt tésztával tálaljuk.

           

Hasonló bojú receptek:

Borjúragu ( blanquette de veau )