Fehérboros nyúlragu recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész nyúl
  • 20 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál liszt
  • vaj vagy olaj
  • só, bors
  • babérlevél
  • kakukkfü

 

A recept elkészítése:

A vékony szeletekre vágott hagymát egy kicsit megpiritjuk.
Belehelyezzük a nyúl darabokat és minden oldalon megpiritjuk.
Meghintjük a liszttel, megforgatjuk, hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, hogy ellepje.
Beletesszük a kakukkfüvet és a babérlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedjük és közepes tűzün 45 percig főzzük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és még 15 percig főzzük.
Sós vízben főtt krumplival tálaljuk.