Hozzávalók:

  • 3-4 darab alma
  • 100 gramm kristálycukor
  • fahéj

Tésztához

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm vaj
  • 1 evõkanál kristálycukor

A krémhez

  • 2 tojás
  • 1 dl sũrũ tejföl
  • 1 evõkanál kristálycukor
  • 1 evõkanál Calvados ( almapálinka) nem muszály

Elkészítés:

A lisztet, a kockákra darabolt vajat ,egy evőkanál kristálycukrot,egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
Az almákat meghámozzuk,kimagozzuk és fél centis cikkelyekre vágjuk,majd egy palacsintasütőben kevés vajjal, félbarnára piritjuk, hozzá adunk 100 gramm kristálycukrot és egy csipetnyi fahéjjat és lassú tüzön fõzzük pár percet,vigyázzunk hogy egészben maradjanak az lama cikkelyek.
A sütõt elõmelegítjük 220 C fokra.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a torta sütőtálba,villával megszúrkáljuk majd szépen ráhelyezzük az almacikkelyeket és behelyezzük a sütõbe 20 percre 220 fokon.
A tejfölt a tojást a cukrot és a calvadost habverõvel összeverjük,majd ráöntjük az almatortára és vissza tesszük 10-15 percre a sütõbe.Mikor a teteje megbarnult kész a normandiai almatorta.

 

Hasonló receptek:
Almatorta recept