Libamáj pástétom elkészítése francia recept szerint:

 Egy egész libamájból aprólékosan kiszedegetjük az ereket. Ha a máj  szobahőmérsékletű, akkor könnyebben tudjuk  végezni ezt a műveletet.
 Megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá egy kis cukrot, majd jól belocsoljuk  Armagnac és  Porto keverékével (itthon  készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu  keverékkel).
 
 Ezek után kétféleképpen is befejezhetjük a készítést:
  • a májat beletesszük egy üvegbe, beleállítjuk egy lábos vízbe, majd el kezdjük forralni. A forrástól számított 40 perc után elkészültünk.
  • elkészíthetjük sütőben is. Egy megfelelő tálba tesszük a májat, lefedjük zsírral és 70°C-on 30 percig sütjük.
 Ha kihült a máj rögtön fogyaszthatjuk, de minél tovább hagyjuk állni, annál jobb íze  lesz.

                                      libamáj pástétom