Libamáj pástétom elkészítése francia recept szerint:

Egy egész libamájból aprólékosan kiszedegetjük az ereket. Ha a máj szobahőmérsékletű,akkor könnyebben tudjuk végezni ezt a műveletet.
Megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá egy kis cukrot, majd jól belocsoljuk Armagnac és Porto keverékével (itthon készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu keverékkel).
 
Ezek után kétféleképpen is befejezhetjük a készítést:
  • a májat beletesszük egy üvegbe, beleállítjuk egy lábos vízbe, majd el kezdjük forralni. A forrástól számított 40 perc után elkészültünk.
  • elkészíthetjük sütőben is. Egy megfelelő tálba tesszük a májat, lefedjük zsírral és 70°C-on 30 percig sütjük.
Ha kihült a máj rögtön fogyaszthatjuk, de minél tovább hagyjuk állni, annál jobb íze lesz.