Lencse Toulouse-i kolbásszal
Hozzávalók
  • 4 személyre 350 gramm lencse
  • 4 toulous-i kolbász , vagy valami más
  • 1 vöröshagyma
  • 3 szegfüszeg
  • 1 babérlevél
  • 2 sárgarépa

Elkészítés
A lencsét hideg vízzel leöblítjük, a vöröshagymába beleszúrjuk a 3 szegfüszeget,a sárgarépát megpucoljuk és karikára szeleteljük
Az egészet beletesszük egy lábosba és annyi hideg vízet öntünk hozzá , hogy teljesen befedje ,majd 30-40 percig fõzzük.
A kolbászt a grill sütõben megsütjük és a lencsével tálaljuk.

A franciák a lencsét nem rántják be , a tányérban dijon-i mustárral keverik, azt is mondhatjuk ,hogy ilyen a francia lencsefõzelék.
A lencse fõzésekor tehetünk bele egy leveskockát , de nem szükséges.