Hozzávalók:4 személyre
- 4 avocádó
- egy fél citrom leve
- 2 mogyoróhagyma / salottahagyma /
- 150 gramm koktélrák
- 1 tojás sárgája
- 2 evõkanál dijoni mustár
- 40cl étolaj
- petrezselyem, metélõhagyma
- só, bors 
 Elkészítés:
Majonéz elkészítése:
A hozzávalóknak azonos hõmérsékletünek kell lenni.
Egy mélyebb tálban a tojás sárgáját, egy evõkanál mustárt sót, borsot összekeverjük, majd vékony sugárban az olajat hozzá öntve összekeverjük mixergéppel.
A majonézhez hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a fél citrom levét, egy evõkanál mustárt és a koktélrákot,óvatosan összekeverjük. Félre teszünk 16 darab rákot a dekorációhoz.
Az avokádókat hosszában kettévágjuk, óvatosan kivesszük a magját, majd a rákos majonézt beletöltjük. A félretett rákokat a tetejére helyezzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel és a metélõhagymával.
Hűtõben tároljuk

 Avocado receptek a francia konyhából

- Avocado pástétom füstölt lazacban