Koktélrákkal töltött avocádó recept
Hozzávalók:4 személyre
          - 4 avocádó
          - egy fél citrom leve
          - 2 mogyoróhagyma / salottahagyma /
          - 150 gramm koktélrák
          - 1 tojás sárgája
          - 2 evõkanál dijoni mustár
          - 40cl étolaj
          - petrezselyem, metélõhagyma
          - só, bors
avocado
Elkészítés:
Majonéz elkészítése:
A hozzávalóknak azonos hõmérsékletünek kell lenni.
Egy mélyebb tálban a tojás sárgáját, egy evõkanál mustárt sót, borsot összekeverjük, majd vékony sugárban az olajat hozzá öntve összekeverjük mixergéppel.
A majonézhez hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a fél citrom levét, egy evõkanál mustárt és a koktélrákot,óvatosan összekeverjük. Félre teszünk 16 darab rákot a dekorációhoz.
Az avokádókat hosszában kettévágjuk, óvatosan kivesszük a magját, majd a rákos majonézt beletöltjük. A félretett rákokat a tetejére helyezzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel és a metélõhagymával.
Hűtõben tároljuk.
koktélrákkal töltött avokádó
Avocado receptek a francia konyhából