Húsvéti sonka | Húsvéti petrezselymes sonka  
Húsvéti  sonka recept igazi francia recept alapján
Hozzávalók:
  • egy 3 kg-os sonka
  • fehér bor
  • vöröshagyma
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors
húsvéti-sonka
 Elkészítés:
              A sonkát egy éjszakára hideg vízbe tesszük így kiázik belõle a só.
               Egy nagy lábos vízbe öntünk egy kis fehér bort , beletesszük a
               hagymát, kakukkfüvet és a húsvéti sonkát, jól megborsozzuk és
               nem túl erõs tűzön körülbelül 3 órát fõzzük.
               Mikor megfõtt a fõzõlében hagyuk kihűlni majd kivesszük és vastag
               szeletekre vágjuk.
               Egy nagyobb tálban rétegesen elhelyezzük a sonka szeleteket,minden
               egyes réteg közé a vékonyra szeletelt petrezselymet és a préselt
               fokhagymát hintjük.
               Meglocsoljuk egy kevés borecettel,alufóliával lefedjük és behelyezzük
               a hűtõbe.