Francia borjúragu ( blanquette de veau ) recept
A francia borjúragu  recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1kg borjú lapocka
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 liter kockaleves ( zöldség és tyúkhús )
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 doboz tejföl
  • citromlé
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2.5 dl fehérbor
 A recept elkészítése

A kockára szeletelt borjúhúst vajon megpiritjuk míg egy kicsit megbarnul, majd folyamatosan kevergetve megszórjuk két evőkanál lisztel és felöntjük 2-3 pohár vízzel folyamatosan kevergetve.
Hozzáadjuk a kockalevest majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és a vöröshagymát.
1.5-2 órát enyhe tũzön főzzük, ha szükséges néha felöntjük vízzel.
A főzés vége elött 10 percel hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt a tojás sárgájával és a citrom levével, hozzáöntjük a borjuraguhoz, megkeverjük és azzonnal tálaljuk.


Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

 Hasonló borjú receptek:

 Osso Bucco recept
 


               borjúragu recept képek