Fogyókúrás zöldség receptek a francia konyhából

Zöldség receptek:

Tejfölös gomba: 80kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 40 dkg champignon gomba
 - 1 salottahagyma
 - petrezselyem
 - fél kávéskanál étolaj
 - 2 evőkanál 12%-os tejföl
 - só, bors

Elkészítés:
A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd egy teflon bevonatú edényben 5 percet pároljuk.
Egy teflon bevonatu edényt bekenünk az étolajjal, és megpiritjuk a felszeletelt salottahagymát, hozzáadjuk a kicsepegtetett gombát és a tejfölt.
Megsózzuk, megborsozzuk, kis tűzön hagyjuk néhány percet.
Meghintjük egy kis petrezselyemmel, melegen tálaljuk.


Paradicsom a la provançale: 50kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 4 paradicsom
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 2 kávéskanál zsemlemorzsa
 - petrezselyem
 - só, bors

Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat ketté vágjuk és kimagozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A petrezselymet és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a zsemlemorzsával és a keveréket a paradicsomokra helyezzük.
Előmelegítjük a sütőt grill pozicióban, majd a paradicsomokat egy sütőbe illő tálban egy kevés vizzel az alján 5 percre a sütőbe helyezzük.

Olasz szósz: 45kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 25dkg érett paradicsom
 - 1 vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - vékonyra szeletelt petrezselyem

Elkészítés:
Közepes tűzön a meghámozott és feldarabolt paradicsomot az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpiritjuk, majd mixerben összemixeljük.

Görög gomba: 120kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 30 dkg champignon gomba
 - 10 dkg gyöngyhagyma
 - 1 paradicsom
 - 1 kávéskanál oliva olaj
 - fél pohár száraz fehérbor
 - néhány szem koriander
 - petrezselyem
 - só, bors

Elkészítés:
Egy teflon bevonatu edényben enyhe tűzön az oliva olajban pár percet piritjuk a gyöngyhagymát, majd hozzáadjuk a kockára felszeletelt paradicsomot, és a koriandert, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk az alaposan megmosott és lecsepegtetett gombát.
Néhány percet főzzük.
Petrezselyemmel meghintve melegen tálaljuk.

Cukkini püré: 115kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 5 közepes cukkini
 - 1 evőkanál 12%-os tejföl
 - 1 kávéskanál zsírszegény vaj
 - só, bors

Elkészítés:
Meghámozzuk és kockákra szeleteljük a cukkiniket, majd forró vizben 10 percet főzzük.
Mixerben összemixeljük a tejföllel, vajjal, megsózzuk megborsozzuk.
Kis porcelán tálkákban ( ramequin ) tálaljuk.