Fogyókúrás szósz receptek a francia konyhából

Szósz receptek:

Fehér szósz: 30kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 2 dl 0%-os joghurt
 - 1 kemény tojás fehérje
 - 3 kis uborka
 - bors

Elkészítés:
Vágjuk nagyon vékony szeletekre az uborkát és a kemény tojás fehérjét.
Összekeverjük, megborsozzuk majd hozzáadjuk a joghurtot és alaposan összekeverjük.
Hidegen fogyasztjuk.


Saláta szósz: 15kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 2 kávéskanál almaborecet
 - 2 kávéskanál víz
 - néhány mustármag
 - 2 kávéskanál recpeolaj
 - 1 kávéskanál dijoni mustár
 - só, bors

Elkészítés:
Egy saláta tálba  beletesszük a mustárt, az almaborecetet és a vizet. Megsózzuk, megborsozzuk majd habverővel kevergetve hozzáadjuk a repceolajat.
Megszórhatjuk metélőhagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal.

Olasz szósz: 45kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 25dkg érett paradicsom
 - 1 vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - vékonyra szeletelt petrezselyem

Elkészítés:
Közepes tűzön a meghámozott és feldarabolt paradicsomot az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpiritjuk, majd mixerben összemixeljük.

Kínai szósz: 15kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 4 evőkanál citromlé
 - 4 újhagyma
 - 4 evőkanál szója szósz
 - 1 kávéskanál almaecet
 - 1 kávéskanál dijoni mustár
 - 2 csipet gyömbér

Elkészítés:
Keverjük össze a mustárt a vékonyra szeletelt újhagymát és a két csipet gyömbért.
Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a citromlét, majd az almaecetet és a szója szószt.
Alaposan keverjük össze.

Tavaszi szósz: 40kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 1 dl 0%-os joghurt
 - 10 dkg retek
 - néhány levél friss bazsalikom
 - só, bors

Elkészítés:
A retket megmossuk, majd lereszeljük, megsózzuk, majd alaposan összekeverjük a joghurttal. Meghintjük a vékonyra szelt bazsalikommal.
Hidegen tálaljuk.