Fogyókúrás húsétel receptek a francia konyhából

Húsételek:

Csirkemell filé grapefruit szósszal: 220kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 20 dkg csirkemell filé
 - 1 grapefruit
 - fél pohár száraz fehérbor
 - 2 evőkanál 12%-os tejföl
 - petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a csirkemell filét.
Egy teflon bevonatú edénybe öntsünk egy pohár vizet, a fél pohár fehérbort és a grapefruit levét. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a csikokra szeletelt csirkemell filét és felforraljuk. Leszedjük a habot és még főzzük 5 percet, majd hozzáadjuk a tejfölt és meghintjük a vékonyra szelt petrezselyemmel.


Csirkemell filé dijoni mustárral recept: 140kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
 - 2 csirkemell filé ( 25dkg )
 - 2 kávéskanál dijoni mustár
 - néhány mustármag
 - 1 evőkanál 12%-os tejföl
 - fél kávéskanál étolaj
 - petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A csirkemell filét  kikloffoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd mind két oldalát bekenjük a dijoni mustárral.
Egy  teflon bevonatu edényt  bekenjük az étolajjal, belehelyezzük a filéket, meghintjük a mustármaggal, és néhány percig sütjük oldalanként. Félre tesszük a filéket.
Közepes tűzön  hozzáadjuk a tejfölt kicsit hagyjuk hogy  sűrűsödjön össze.
A kész szószt ráöntjük a filére és meghintjük a finomra szelt petrezselyemmel.