Húsételek:


Csirkemell filé grapefruit szósszal: 220kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 grapefruit
- fél pohár száraz fehérbor
- 2 evőkanál 12%-os tejföl
- petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a csirkemell filét.
Egy teflon bevonatú edénybe öntsünk egy pohár vizet, a fél pohár fehérbort és a grapefruit levét. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a csikokra szeletelt csirkemell filét és felforraljuk. Leszedjük a habot és még főzzük 5 percet, majd hozzáadjuk a tejfölt és meghintjük a vékonyra szelt petrezselyemmel.

Csirkemell filé dijoni mustárral recept: 140kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
- 2 csirkemell filé ( 25dkg )
- 2 kávéskanál dijoni mustár
- néhány mustármag
- 1 evőkanál 12%-os tejföl
- fél kávéskanál étolaj
- petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A csirkemell filét kikloffoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd mind két oldalát bekenjük a dijoni mustárral.
Egy teflon bevonatu edényt bekenjük az étolajjal, belehelyezzük a filéket, meghintjük a mustármaggal, és néhány percig sütjük oldalanként. Félre tesszük a filéket.
Közepes tűzön hozzáadjuk a tejfölt kicsit hagyjuk hogy sűrűsödjön össze.
A kész szószt ráöntjük a filére és meghintjük a finomra szelt petrezselyemmel.