Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. 
A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Desszertek:

Elzászi almalepény recept:

Hozzávalók: 4 személyre
- 4 alma
- 4 tojás
- 4 dl tej
- fél evőkanál fahéj
- 50 gramm cukorpotló por

Elkészítés:
A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet, a cukorpotlót és a fahéjat.
Meghámozzuk, kimagtalanítjuk az almát, majd vékony szeletekre szeljük.
Egy sütőbe illő tálba behelyezzük az alma szeleteket, majd ráöntjük a keveréket és 200 fokon előmelegítet sütőben sütjük 20-30 percig és kész is az elzászi almalepény.
Langyosan tálaljuk.


Cseresznyés rántotta recept: 160kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre
- 12 dkg cseresznye
- 25 dl tej
- 2 tojás
- cukorpotló por

Elkészítés:
A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
A tojásokat felverjük a tejjel és a cukorral, majd készítünk egy rántottát.
A felére ráhelyezzük a cseresznyét és a másik felét ráhajtjuk.