Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. 
A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Egy pörkölt recept a francia konyhából paprika nélkül, vörösboros marhapörkölt.

Hozzávalók:
- 1 kg pörköltnek való marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- kakukkfű
- 2 szegfűszeg
- petrezselyem
- liszt
- olaj
- só,bors
- burgundi vörösbor
 
Előkészítés:
A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk.
 
 Főzés:
Egy megfelelő edényben felmelegítünk négy evőkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, répát, majd lassú tűzön kevergetve kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és jól összekeverjük. Ezek után lassan kevergetve, fokozatosan adjuk hozzá a vörösbort, egészen addig, míg 3/4 részben ellepi a húsunkat, majd vízzel felengedjük, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, szegfűszeget, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Kb.másfél órát főzzük lassú tűzön, néha megkeverjük. Ha már majdnem teljesen puha a hús, akkor beletesszük a gombát és még kb. 15 percet főzzük. Ha szükséges, akkor főzés közben egy kis vörösbort önthetünk hozzá.
A burgundi marhapörköltet főtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk.