Almatorta elkészítése egyszerüen, francia háziasszony recept

Hozzávalók:
- 200gramm liszt
- 100gramm vaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- vanilliáscukor
- só
- alma

 

Elkészítés:
A lisztet, a kockákra darabolt vajat , egy evőkanál
kristálycukrot,egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél
pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
Két almából és két evőkanál kristálycukorból és egy kis
vanilliás cukorból kompotot készítünk.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a torta sütő
tálba,villával megszúrkáljuk,ráöntjük az almakompótot,
majd szépen ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott almát.
Izlés szerint meghintjük cukorral.
200 fokon előmelegített sütőben sütjük 30 percig.

Normandiai almatorta recept